Foto van Saskia Giesbers met opdrachtgever
Een complexe verandering gaat zoals jij verwacht. Het kan zwaar en vervelend zijn of plezierig en vloeiend, net hoe je erin staat.

Ben je toe aan een sprong voorwaarts?

Voor veel organisaties betekent veranderen ‘veel gedoe’. Projecten die uitlopen, uiteindelijk veel meer kosten en niet het gewenste resultaat hebben zijn aan de orde van de dag. Projecten die niet eens starten omdat teams het niet met elkaar eens kunnen worden. We zijn dit gewend, dus lijkt het normaal. Maar zo hoeft het niet te gaan. In de Just Change Experience merk je dat veranderen leuk is. Welk doel jullie jezelf ook stellen, je kunt het snel en eenvoudig bereiken. 

Voor wie?

De Just Change Experience is geschikt voor je als:

  • Je het spanningsveld tussen ‘wendbaar’ en ‘betrouwbaar’ zijn, tussen ‘continu verbeteren’ en ‘compliant’ en ‘in control’ zijn, wilt benutten. 
  • Je de samenwerking tussen enkele (zelforganiserende) teams wilt verbeteren. 
  • Je tot actie wilt komen en inhoudelijke discussies die al jaren voortduren nu eens eindelijk wilt afronden. 
  • Je samen met andere organisatie in de waardeketens jullie klanten effectiever van dienst wilt zijn. 
  • Je versnelling wilt brengen in projecten en stoppen met het accepteren van ‘bullshit deadlines’.
  • Je met een werkgroep goede stappen hebt gezet en er aan toe bent om nu anderen te gaan meenemen, zonder vertraging door weerstand. 

Hoe werkt het?

De Just Change Experience bevat de volgende onderdelen: 

We kijken in een voorbereidend gesprek wat jullie vraagstuk is, welke teams hierbij betrokken zijn en wie in het ‘organiserend comité zitten. Het is mogelijk om er een gezamenlijke of aansluitende ervaring van te maken voor verschillende teams. Na afloop van dit gesprek ontvangen jullie een inspirerend plan op maat. Hiermee kun je collega’s enthousiast maken voor wat er gaat gebeuren. 

Vervolgens plannen we de Just Change Experience in. Afhankelijk van het vraagstuk en het aantal deelnemers, duurt de ervaring 1-3 uur per bijeenkomst. Ongeacht of deze op locatie, virtueel of hybride is. Het kan worden georganiseerd als onderdeel van een Inspiratiedag, Heidag, PI Planning of Design Sprint.   

Tijdens de Just Change Experience gaan jullie aan de slag met het gekozen vraagstuk, maar op een andere manier dan je gewend bent. Vertrouw op het proces waar Saskia Giesbers jullie doorheen leidt. 

Na afloop bespreken we wat de Just Change Experience jullie heeft gebracht. Afhankelijk van jullie ambitie kan deze dienst nogmaals worden ingezet. Bijvoorbeeld voor een verwant vraagstuk of een hardnekkig onderliggend patroon dat naar boven gekomen is. Of met andere teams. Het is ook mogelijk om jullie begeleiding te geven om te realiseren wat er uitgekomen is. 

Ervaringen
“Ik heb in 10 minuten 500.000 euro bespaard, doordat Saskia me zei hoe ik ons doel veel slimmer kan bereiken.”
Programmadirecteur
Ervaringen
“Op alle vragen wist Saskia een antwoord, zoveel kennis en bovendien een fijn mens.”
Directiesecretaresse
Ervaringen
“Saskia begreep meteen wat we doen en hielp ons om samen keuzes te maken bij iets waar al 2 jaar discussie over was.”
Senior medewerker

Benieuwd hoe Just Change jou kan helpen?

Wil je samen onderzoeken of de Just Change Experience bij jou en je organisatie past?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.