Stapeltje Kan dit weg?-boeken
Ben jij benieuwd hoe professioneel informatiebeheer bij de overheid gaat? Lees het boek: Kan dit weg?

Boekpresentatie

Het boek Kan dit weg? verdient natuurlijk een officiële en feestelijke lancering. Jij kunt daar bij zijn.

Kan dit weg?

Meer dan ooit verzamelt de overheid bergen digitale informatie. Daarbij gaat veel mis, zoals de toeslagenaffaire pijnlijk heeft laten zien. Wat kunnen informatieprofessionals doen om de informatie te stroomlijnen en crises te voorkomen? 

De overheid vindt het moeilijk om alle informatie goed te verzamelen, ontsluiten, bewaren en op te ruimen. Wetgeving maakt dit extra lastig: van de ene wet moet je een rapport bewaren, van de andere moet je het weggooien. Succesvol informatiebeheer is meer dan ooit afhankelijk van de inzet van informatieprofessionals die weten wat werkt, en wat niet. 

Kan dit weg? bevat vele levensechte en herkenbare verhalen uit de (weerbarstige) praktijk van informatieprofessionals. Ook draagt het boek beproefde oplossingen aan voor de dilemma’s waar informatieprofessionals dagelijks mee te maken hebben.

Saskia Giesbers is coach, docent en ondernemer. Al ruim twintig jaar helpt ze overheden en andere organisaties met hun informatiebeheer. Ze richt zich op het aantonen van de goede dingen die overheden doen en vindt het leuk om mensen enthousiast te maken voor het vak van informatieprofessional.

Ervaringen
“Vaknerds smullen hiervan!”
Ervaren informatieprofessional
Ervaringen
“Een inspirerend boek. Mijn kijk op het gebied van informatiebeheer is verbreed.”
Informatieprofessional
Ervaringen
“Ik heb enorme bewondering gekregen voor de inzet en toewijding van ambtenaren.”
Geïnteresseerde burger

Hoe lees jij het liefst?

Het boek Kan dit weg? verschijnt in drie uitvoeringen:

  • Gedrukt boek (à 32,50 euro): om te overhandigen als geschenk, voor in je boekenkast of om bloemen in te drogen.
  • E-book (à 28,50 euro): om overal te kunnen lezen en om full-text in te zoeken.
  • Gesproken boek (à 28,50 euro): om te kunnen luisteren, omdat je iets anders aan het doen bent of om je handen even rust te geven.

Ik wil het boek!

Cadeau idee

Het boek Kan dit weg? is ook heel geschikt om cadeau te geven. Je kunt het als kerst- of eindejaarsgeschenk geven aan je hele afdeling. Je kunt een nieuwe collega welkom heten (standaard onderdeel van de onboarding). Als je eens iets anders wilt geven dan een fles wijn, kun je het boek geven als bedankje aan een spreker of bij afronding van een project. Enzovoort.

Bonusmateriaal

Registreer je boek en krijg toegang tot interessante extra’s.