Stapeltje Kan dit weg?-boeken
Ben jij benieuwd hoe professioneel informatiebeheer bij de overheid gaat? Lees het boek: Kan dit weg?

.

Kan dit weg?

Meer dan ooit verzamelt de overheid bergen digitale informatie. Daarbij gaat veel mis, zoals de toeslagenaffaire pijnlijk heeft laten zien. Wat kunnen informatieprofessionals doen om de informatie te stroomlijnen en crises te voorkomen? 

De overheid vindt het moeilijk om alle informatie goed te verzamelen, ontsluiten, bewaren en op te ruimen. Wetgeving maakt dit extra lastig: van de ene wet moet je een rapport bewaren, van de andere moet je het weggooien. Succesvol informatiebeheer is meer dan ooit afhankelijk van de inzet van informatieprofessionals die weten wat werkt, en wat niet. 

Kan dit weg? bevat vele levensechte en herkenbare verhalen uit de (weerbarstige) praktijk van informatieprofessionals. Ook draagt het boek beproefde oplossingen aan voor de dilemma’s waar informatieprofessionals dagelijks mee te maken hebben.

Saskia Giesbers kijkt je vriendelijk aan

Saskia Giesbers is coach, docent en ondernemer. Al ruim twintig jaar helpt ze overheden en andere organisaties met hun informatiebeheer. Ze richt zich op het aantonen van de goede dingen die overheden doen en vindt het leuk om mensen enthousiast te maken voor het vak van informatieprofessional.

Ervaringen
“Vaknerds smullen hiervan!”
Ervaren informatieprofessional
Ervaringen
“Een inspirerend boek. Mijn kijk op het gebied van informatiebeheer is verbreed.”
Informatieprofessional
Ervaringen
“Ik heb enorme bewondering gekregen voor de inzet en toewijding van ambtenaren.”
Geïnteresseerde burger