Workshop Informatie Choreografie
Just Change Mastermind: dé broedplaats voor ‘Be the Change’-personen.

Mastermind voor veranderaars die op weerstand stuiten

Heb je het gevoel dat je de kar in je eentje moet trekken om verandering in je organisatie voor elkaar te krijgen? In deze Mastermind ga je met gelijkgestemden uit andere organisaties aan de slag: van product owner tot ondernemer en directeur. Je zal ervaren dat deze kruisbestuiving verrassende inzichten oplevert en je helpt om jouw eigen veranderdoelen te behalen.

Ben jij een professional die zich soms eenzaam voelt in je organisatie?

Jij ziet verbeterkansen en ervaart dat ICT-processen en de informatiehuishouding onlogisch of zelfs omslachtig zijn ingericht. Je weet dat een optimalisatieslag voor iedereen voordelig is: voor collega’s, voor je organisatie én voor de klanten/burgers. Ondanks je goede ideeën ervaar je weerstand in de organisatie. Je krijgt een dooddoener te horen: “Zo doen we het altijd al.”

Hoe ga je tóch die (hoognodige) verandering stimuleren?

Foto van Saskia Giesbers met opdrachtgever

Just Change Mastermind

Ontmoet 1 keer per maand een groep van maximaal 5 andere bevlogen professionals die verantwoordelijk zijn voor het doorvoeren van veranderingen in hun organisatie of overheidsinstantie.

Onder begeleiding van Saskia Giesbers ga je elke maand aan de slag met als doel:

  • leer omgaan met hardnekkige weerstand
  • vergroot je invloed in de organisatie
  • behaal jouw (verander)doelen

Wat kun je verwachten van de Just Change Mastermind?

Bijeenkomsten met een thema

Elke mastermind-sessie heeft een thema uit de Inner Development Goals (Being, Thinking, Relating, Collaboration, Acting), omdat transformerende vaardigheden wereldwijd worden gebruikt als leidraad voor persoonlijke groei, zelfreflectie en professionele ontwikkeling.

E-learning module ter voorbereiding

  • Online staan microlessen klaar over de thema’s.
  • Je krijgt een denkvraag ter voorbereiding op de bijeenkomst, bijvoorbeeld: “In hoeverre komt deze vaardigheid terug in jouw werk?”

Maandelijks een real life bijeenkomst

  • Stap uit je bubbel en de waan van de dag. Ga met volle aandacht bezig met je doel: verandering stimuleren in je organisatie.
  • Saskia motiveert je om dieper over een thema na te denken en hoe je dit kan toepassen in je eigen werkomgeving.
  • Reflecteer en krijg feedback op je ideeën, actieplan en mogelijke uitdagingen hierbij. Hierna kun je zelfverzekerd aan de slag in jouw organisatie.

Het motto is: “Doe het, dan gebeurt en lukt het… gewoon!”

Doe je ook mee met de Mastermind?

Leuk! Bel 026-482 01 65 of vul ons contactformulier in. Dan leggen wij je iets meer uit, delen we de eerstvolgende startdatum en wat de investering is. Na dit vrijblijvende gesprek weet jij zeker of de Just Change Mastermind ook iets voor jou is.

Veelgestelde vragen over de Mastermind

Waar vinden de bijeenkomsten plaats?

Bij ons op kantoor in Arnhem. Doordat de Mastermind bijeenkomsten op locatie zijn, heb je écht tijd om stil te staan bij wat jou beweegt en hoe je je organisatie in beweging kunt krijgen.

Voor wie is de Mastermind geschikt?

Het maakt niet uit voor wie je impact wil creëren: klanten, burgers of inwoners, ondernemers, bedrijven of maatschappelijke organisaties, patiënten, bewoners of cliënten, leerlingen of studenten. De mix aan type bedrijven en (semi-)overheden maakt de Mastermind juist waardevol.

Zijn er eisen om deel te mogen nemen aan deze Mastermind?

In deze Mastermind gaat het juist om leren van elkaar dwars door de hiërarchie heen. Een directeur is zich vaak niet bewust van wat exact op de werkvloer plaatsvindt en andersom. Zij kunnen dus juist van elkaar leren. En ook mensen uit diverse branches zijn juist van toegevoegde waarde voor elkaar, doordat ze met een andere blik naar jouw vraagstuk kunnen kijken. Dat levert verrassende inzichten en resultaten op.

Wat gebeurt er als ik niet aanwezig kan zijn bij een bijeenkomst?

Je krijgt zo snel mogelijk de data waarop de Mastermind-sessies zijn. Dan kun je ze blokkeren in je agenda. Ben je ziek of gebeurt er iets anders waardoor je er echt niet bij kunt zijn? Dan mag je iemand anders uit je organisatie sturen.

Hoe lang duurt het lidmaatschap van de Mastermind?

De minimale lengte is drie maanden (= drie bijeenkomsten). Daarna kies je of je weer een periode van drie maanden meedoet. Misschien ben je dan genoeg geholpen, wil je het zelfstandig proberen of speelt er iets anders. Weet dat je altijd later kunt terugkomen.