Een rotonde

Creëer de juiste omstandigheden om medewerkers te laten presteren (zoals op een rotonde)

Wees als een rotonde, in plaats van als een stoplicht. Hendrik Kniberg maakte deze vergelijking in zijn key note presentatie op het Agile Leadership Europe 2019 om uit te leggen wat een goede leider doet.

Het verschil zit ‘m in wie verantwoordelijkheid heeft en neemt. Wie bepaalt wanneer iemand het kruispunt oprijdt? Bij een stoplicht ligt deze verantwoordelijkheid bij de installateur van het stoplicht. Bij een rotonde ligt die verantwoordelijkheid bij elke bestuurder die rotonde nadert. Ze houden zelf in de gaten wat andere bestuurders doen.

Als leider heb je de verantwoordelijkheid om een veilige omgeving te bieden aan de medewerkers. Jij stelt de voorwaarden waarmee zij zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Jij biedt steun en vertrouwen. Jij bepaalt de richting en valt niemand af als er iets misgaat. Zoals er verkeersregels zijn die bestuurders helpen bij de rotonde.

Een leider is nodig. Iemand die de kaders bepaalt waarbinnen gewerkt wordt. Jij bepaalt het doel en je stelt grenzen aan de beschikbare tijd en budgetten. Het is jouw taak om de visie helder neer te zetten en het team te begeleiden. De juiste mensen op de juiste plek. Jij biedt het team veiligheid en geeft hen ruimte om fouten te maken om van te leren.

Geef voluit en welgemeend vertrouwen, in plaats van alleen goedkeuring. Geef ruimte om te leren. Vaak mogen medewerkers iets innovatiefs proberen, maar alleen zolang ze hun targets halen.

Bied jij jullie medewerkers de juiste omgeving zodat zij kunnen presteren?

Saskia Giesbers in de Kunsthal

Over Saskia Giesbers

Saskia is de oprichter van Unfold Matters. Ze is een expert op het gebied van veranderen en heeft verschillende (semi)overheidsorganisaties geholpen om een sprong te maken wat betreft hun informatiebeheer. 

Ze wordt vaak een ‘rots in de branding’ genoemd omdat ze mensen vertrouwen geeft in het proces. Met haar unieke aanpak gaat elke verandering als vanzelf. 

Meer inspiratie

Visualisatie van langs elkaar heen werken. Ene team bouwt een brug en komt tot halverwege de rivier en verwacht daar samen te komen met het andere team. Andere team heeft terwijl een tunnel gegraven...
Een vuurtoren